thumb-web

Tikriausiai nesuklysime teigdami, jog dauguma slapta pasvajoja apie didžiulę, per visą sieną besidriekiančią knygų lentyną, kurioje būtų galima susidėti visas mylimas knygas ar albumus, gal – ir nuotraukas ar senus laiškus. Na, o kiti galbūt galvoja apie nedidelę lentynėlę receptų knygoms. Būtent todėl šįkart nutarėme pasidalinti literatūriškomis idėjomis, kurias galima pritaikyti kuriant jūsų asmeninį interjerą bei apgyvendinant namuose knygas.

Siena – tik knygoms

Tiems, kuriems knyga – neatsiejama gyvenimo dalis, vienas patogiausių sprendimų galėtų būti siena – lentyna. Joje tilps tiek moksliniai darbai, tiek dokumentai, tiek romanai. Taip ne tik sutaupysite vietos, tačiau ir sukursite individualią, vien tik jūsų pomėgius bei asmeninį skonį atspindinčią erdvę. Lentynoje taip pat galėsite įkurdinti ir šeimos nuotraukas, kurios kambariui suteiks dar daugiau asmeniškumo.




Laisvė lentynoms

Pasakius žodžių junginį knygų lentyna daugumai prieš akis iškyla gana sunkus ir masyvus baldas. Tačiau galima eiti visiškai kitu keliu ir namuose panaudoti itin laisvą bei grakštų  elementą, kuris elegantiškai dalintų erdvę.




Migruojančios knygos – visuose namuose

Knygų lentynas galima apgyvendinti ne tik svetainėje, tačiau ir kitur, kur jų taip pat labai reikia: virtuvėje ar valgomajame, kur būtų galima susikrauti mylimų receptų knygas; miegamajame, kur visuomet – bent dešimt pradėtų, bet dar nebaigtų romanų; darbo kambaryje (kuris, pripažinkime, kartais įsilieja ir į kitas erdves), o gal – prie laiptų, kur apėmus entuziazmui būtų galima knygą greitai prigriebti pakeliui į lovą.



Skaitymo malonumas

Lentynos – skirtos laikyti mylimų knygų kolekcijai, tačiau jos netenka dalies savo prasmės, jei namuose nėra tinkamos ir malonios vietos toms knygoms skaityti. Tad nepamirškite apgalvoti ne tik, kur knygas susidėsite, tačiau, ir kaip ir kur būtent namuose jas būtų maloniausia skaityti. Juk visi romantiškai pasvajoja apie tai, kaip smagu skaityti, kai už lango lyja. Tad kodėl nesusikūrus skaitymo erdvės ant palangės?




Didelės svarbos smulkmenoms

Svarbiausias knygas galima įkurdinti ir nedidelėse lentynėlėse, kurios gali tapti smagiu, savininko asmenybę pabrėžiančiu erdvės akcentu. Juk lentynėlės gali traukti akį dėl ne tik dėl jose esančių knygų, bet ir dėl savo originalumo. Šitaip virtuvės ar miegamojo erdvė bus ir tvarkingesnė, ir patogesnė.