kubinis-metras_seses-namas_square

Architektai: Marius Bliujus, Margarita Kaučikaitė

Vieta: Vilnius, Lietuva

Plotas: 80 kv. m

Metai: 2018

Namo užsakovai – menininkų šeima, ko gero dėl to mūsų tarpusavio komunikacija buvo itin sklandi. Šeimos pasirinkta vieta iš vienos pusės ribojasi su aukštu senu pušynu, tuo tarpu kitoje pusėje, ypatingai iš antrojo aukšto, atsiveria puiki miškų panorama.  Užsakovai norėjo ne tik minimalistinio, tačiau net asketiško namo, dėl to – jis itin nedidelis, tačiau funkciškai išdėstytas kuo kruopščiau, kuriamos kokybiškos, geros erdvės. Pirmo aukšto tūris atsuktas į kiemą, o antrojo – į vaizdus. Tūriai vienas kito atžvilgiu pasukti taip, kad tiksliai pataiko vienas į kito kampą bei kuria įėjimo, terasos stogus. Visas tūris dengtas medžiu, o tai puikiai tinka vietai ir toliau kuria paprastumo, minimalizmo atmosferą.

Projekto autorė Margarita sako, kad šis darbas labai patiko dėl aplinkos, į kurią buvo galima sureaguoti bei dėl minimalizmo, asketizmo noro, visa tai jai pačiai labai artima. „Kai norisi minimalizmo, reikia labai gerai pagalvoti, kaip reikia padaryti gerai nesukuriant per daug elementų, tai yra priimti paprastus, bet stiprius sprendinius,“ – mintimis apie projektą dalinasi Margarita.

kubinis-metras_seses-namas_01kubinis-metras_seses-namas_02 kubinis-metras_seses-namas_03 kubinis-metras_seses-namas_04 kubinis-metras_seses-namas_05 kubinis-metras_seses-namas_06 kubinis-metras_seses-namas_07kubinis-metras_seses-namas_planai