kubinis-metras_melynas-interjeras_square

Autorė: Janina Avreicevič ir Eivina Lazickaitė

Adresas: Vilnius

Metai: 2018

Mėlynas interjeras – kotedžo interjeras, kurio užsakovai atėjo su viena pagrindine žinute – norime tamsaus interjero. Būtent tai iškart atkreipia dėmesį. Interjere naudojamos tamsios spalvos ir jaukios tekstūros. Pagrindiniai elementai – mėlyna ir pilka spalvos, tamsus medis, aukso detalės. Vienintelės baltos plokštumos – balto marmuro paviršiai virtuvėje ir vonios kambariuose. Visa tai interjerui suteikia paslaptingumo, reikšmingumo įspūdį.

kubinis-metras_melynas-interjeras_02

Pirmąjį aukštą norėjome palikti nuo atviresnį, sukurti jam erdvės, aukščio įspūdį. Dėl to buvo atsisakyta tradicinio tambūro. Vietoje jo formuojama funkcinė kotedžo zona, kur yra įėjimas, katilinė/skalbykla ir nedidelis vonios kambarys bei laiptai. Šios patalpos vizualiai atskiriamos formuojamomis skulptūriškomis tamsiai mėlynomis arkomis bei užuolaida, kuri gali būti daugiau ar mažiau užtraukta, priklausomai  nuo nuotaikos ar metų laiko. Durys į pagalbines patalpas vizualiai išaukštinamos siekiant sukurti aukštesnės erdvės vaizdą.

kubinis-metras_melynas-interjeras_01

Kita pirmojo aukšto zona – virtuvė. Ji išskiriama šiltos pilkos spalvos bei balto marmuro medžiagiškumu. Už virtuvės formuojama valgomojo zona, ji pabrėžiama akcentiniu šviestuvu bei fone esančiais tamsiais dekoratyviais baldais. Likusi, beveik pusė, pirmojo aukšto, privačiausioje, giliausioje namų erdvėje. Čia vyrauja tamsus medis, kuris naudojamas vertikaliai sudalintai knygų lentynai, taip siekiant aukštesnės erdvės efekto, ir televizoriaus staliukui. Akcentai čia yra žalia aksominė sofa ir ryškiai rudas odinis fotelis bei mėlyna siena. Visame aukšte vyrauja nedideli aukso spalvos akcentai – rankenos, rankenėlės, baldų detalės, šviestuvai – kaip papuošalai.

kubinis-metras_melynas-interjeras_03

Antrajame aukšte kol kas svarbiausios zonos – pagrindinis miegamasis su drabužine/darbo kambariu bei vonios kambarys. Kadangi ribotame plote buvo poreikis turėti ketvirtą kambarį darbui, funkcionaliai išnaudojome erdvią drabužinę, kuri turi langą, ties kuriuo projektuojama darbo vieta. Šios dvi funkcijos atskiriamos lentyna, tad leidžia drabužinėje turėti ir natūralios dienos šviesos. Dar viena svari erdvė – vonios kambarys. Noras būtent ir buvo iš šios funkcinės zonos sukurti kambarį, o ne paprastą sanmazgą, kadangi čia praleidžiama daug laiko. Čia šlapioji vonios ir dušo zona, kaip ir pirmajame aukšte formuojama arka su užuolaidomis, taip pat vyrauja pilki, balto marmuro, aukso elementai. Būtent akcentinis aukso spalvos šviestuvas padeda šiai erdvei sukurti tikro kambario, jaukumo jausmą.

kubinis-metras_melynas-interjeras_04

Vadovaujantis tais pačiais principais kuriamos ir visos likusios erdvės. Kuriami namai – ryškūs, sodrūs, tačiau kartu jaukūs ir kviečia atsipalaiduoti.

kubinis-metras_melynas-interjeras_planas

 

Po šį interjerą galite pasivaikščioti 3D turo pagalba: https://roundme.com/tour/305804/view/989808/.

Daugiau apie mūsų kuriamus interjerus galite sužinoti čia: https://www.kubinismetras.lt/paslaugos/interjerai/.

_MG_1249m

Mūsų interjero dizainerės – Janina ir Eivina, susisiekti galite telefonu +370 605 92 664 arba elektroniniu paštu interjerai@kubinismetras.lt.