kubinis-metras_laukiu-namas_square

Architektas: Vitalijus Avreicevič

Vieta: Vilniaus rajonas, Lietuva

Plotas: 144 kv. m

Metai: 2018

Laukių namas – gyvenamųjų namų gyvenvietėje, tačiau dėl didelio sklypo ploto bei natūralių gamtinių elementų, kalvų bei medžių, čia juntama buvimo gamtoje atmosfera. Didžiausias užsakovų noras ir prašymas nuo pat pradžių buvo rasti aukso vidurį taip tradicinio skandinaviško ir lietuviško namo. Šį tikslą ir stengėmės pasiekti.

kubinis-metras_laukiu-namas_0a kubinis-metras_laukiu-namas_0b

Namas – T formos bei lengvos, paprastos architektūros, kuri primena tradicinį šiaurietišką namą, todėl čia itin svarbios proporcijos. Namo apdailai naudojamas šviesus, natūralus termo medis, svarbūs elementai – tankiai sudalinti tamsūs langai. Name panaudojome ir nedidelius apvalius langelius palėpei apšviesti, tai lyg ir dar viena aliuzija į tradicinį namą. Name taip pat svarbūs įtraukimai terasai bei prie įėjimo, jie – šiuolaikinė tradicinių gonkelių interpretacija.

kubinis-metras_laukiu-namas_0c kubinis-metras_laukiu-namas_0d

Namas išplanuotas taip, kad visos svarbiausios patalpos – svetainė ir valgomasis, pagrindinis miegamasis bei vaikų kambariai turėtų vaizdą į šiaurės vakaruose plytintį kiemą bei sodą, į kurį gali bet kada išeiti ir pasimėgauti grynu oru bei buvimu gamtoje.

kubinis-metras_laukiu-namas_0e kubinis-metras_laukiu-namas_0f

ausros-17-www-sp-sa