kubinis-metras_mazasis-loftas_square

Autoriai: Janina Avreicevič, Eivina Lazickaitė

Adresas: Utena, Lietuva

Metai: 2016

Nuotraukos: Norbert Tukaj

Mažasis ir loftas, atrodo, du priešingos reikšmės žodžiai. Šis nedidelis loftas sukurtas senos statybos daugiabučio bute. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl nutarėme priimti sprendimą visiškai jį perplanuoti – nugriovus senąsias pertvaras atsirado galimybė namus formuoti patogiau ir erdviau. Naujoji siena, atskirianti miegamojo erdvę, buvo pastatyta iš paprastų plytų ir nudažyta pilkai. Tai labai sklandžiai siejosi su klientės asmeniniu skoniu – merginai artimas gyvas ir nenugludintas RAW stilius, nepaslėptos struktūrinės detalės.

kubinis-metras_mazasis-loftas_01 kubinis-metras_mazasis-loftas_02 kubinis-metras_mazasis-loftas_03

Didžiausias išplanavimo pokytis – sujungėme svetainės bei anksčiau buvusio miegamojo kambario (o mūsų projekte – virtuvės) erdves ir šitaip sukūrėme bendrą zoną, turinčią ne tik balkoną, tačiau ir gana romantišką, kiek iškeltą skaitymo erdvę šalia lango. Ši erdvė gali būti išnaudojama ir kaip bendravimo ar svečių nakvynės vieta. Po ja numatyti stalčiai, skirti susidėti rečiau naudojamiems daiktams.

kubinis-metras_mazasis-loftas_04c  kubinis-metras_mazasis-loftas_05ckubinis-metras_mazasis-loftas_06 kubinis-metras_mazasis-loftas_07

Būste dominuoja gyvos spalvos – šiltos medienos atspalviai, mėlynos, geltonos, žalios, raudonos spalvų detalės. Virtuvės plytelės – visos skirtingos, žaismingos. Apskritai šio interjero koloritas – kuria gerą nuotaiką. Autentiškumo bei nuoširdumo suteikia ir  nenoras slėpti struktūrinių detalių.

kubinis-metras_mazasis-loftas_08a  kubinis-metras_mazasis-loftas_09a

kubinis-metras_mazasis-loftas_10 kubinis-metras_mazasis-loftas_11

Manome, jog pakeitus šio buto išplanavimą, buvo sukurtas tiek funkcionalumas, patogus erdvių išdėstymas, tiek atskleistas užsakovės skonis bei jos meilė industrinėms detalėms. Tokiu būdu butas sename name tapo nauja, šiuolaikiniam gyvenimo būdui pritaikyta erdve, kur lengva ir malonu gyventi.

kubinis-metras_mazasis-loftas_12a  kubinis-metras_mazasis-loftas_13a

kubinis-metras_mazasis-loftas_15a  kubinis-metras_mazasis-loftas_16a