thumbrgeg

Architektai: Marius Bliujus, Margarita Kaučikaitė, Povilas Šliuželis

Adresas: Vilniaus rajonas, Lietuva

Metai: 2017

Užsakovai buvo itin atviri mūsų pasiūlymams, siekė kokybiškos architektūros bei medžiagų, todėl su jais dirbti buvo tartum išsipildžiusi architektų svajonė – kurti ir nuoširdžiai stengtis, kad naujakuriai būtų laimingi naujuosiuose namuose.

Namas pailgame sklype išdėstytas taip, kad patalpos žvelgia į pietus ir šitaip gauna daugiau šviesos. Pirmojo tūrio pagauta kryptis leidžia sukurti daugiau erdvės bei šviesos bibliotekai, o taip pat – nedidelei, dviejų tūrių sienų apsaugotai privatesnei terasai. Apskritai namuose nėra nemaloniai tamsių vietų – visur stengėmės įleisti pakankamai saulės, todėl langai – dideli, o pastato išdėstymas sklype – iki smulkmenų apgalvotas.

Šiame projekte vengėme koridorių – vos patekus į namus patenkama į vakarinį namų tūrį – skirtą bendresnėms patalpoms, tokioms kaip svetainė bei virtuvė. Iš jo į kitą – privatesnį – namų tūrį patenkama per erdvią ir itin šviesią biblioteką, kurioje taip pat stovi ir pianinas. Visas rytinis tūris, kaip ir dera šiai pasaulio šalių krypčiai, skirtas miegamiesiems. Pirmajame aukšte – vonios kambarys, tėvų bei svečių kambariai, o antrajame – erdvi bendroji vaikų patalpa bei trys nedideli miegamieji. Šitoks vaikų kambarių išdėstymas skatina juos būti drauge bei bendrauti.

sp_1_150